Гран прі "Запорізької сінерами"-2016 отримав фільм про бійця "Азова"

11 сентября 2016

Документальна стрічка "Брат за брата" (режисер Руслан Ганущак, м. Івано-Франківськ) отримала головну нагороду кінофестивалю "Запорізька сінерама"-2016: статуетку "Золотий козак" і премію 10 000 грн, а також – Приз глядацьких симпатій і перемогла у номінації "Краще музичне оформлення" (композитор Юрій Меветера).

Фільм розповідає про військові події на Донбасі, про батальйон "Азов" і його бійця Георгія Джанелідзе за позивним "Сатана", який трагічно загинув під селищем Широкіно у 2015 році. Георгій за походженням грузин, пішов добровольцем у зону АТО і воював за незалежність і територіальну цілісність України.

Його вже мертве тіло було заміноване бойовиками ДНР...

"Сама назва "Брат за брата" говорить про те, що брат християнин із Грузії поклав своє життя за нашу Україну, за нас – братів і нашу свободу", – прокоментував автор і режисер Руслан Ганущак.

Фільм зараз представлений одразу на 3-х кінофестивалях в Україні. Автор має надію, що цей фільм побачить широке коло кіно – і телеглядачів.

У 2016 році вперше кращому фільму VII Всеукраїнського кінофестивалю “Молоде кіно” у рамках XVIII фестивалю “Запорізька сінерама” надана грошова премія 10 000 грн - за підтримки організаторів "Запорізької сінерами": Запорізької міської адміністрації, Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, кіноконцертного залу ім. О. Довженка і мецената ГРК "SanRise Park" м. Запоріжжя.

Підготувала Олена Гулая

Фото Олександр Прилепа