Запоріжці побачили життя трьох поколінь гуцульських вівчарів

7 сентября 2016

Перед стартом кінофестивалю "Запорізька сінерама" у кінотеатрі ім. Довженка презентували стрічку Остапа Костюка "Жива ватра"

(фото depo.ua)

Напередодні відкриття кінофестивалю "Запорізька сінерама" жителям міста показали стрічку "Жива ватра" українського режисера Остапа Костюка, яка з’явиться у всеукраїнському прокаті лише 29-го вересня. Презентація стрічки відбулася сьогодні, 7 вересня, у кінотеатрі ім. Довженка, повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.
 
Остап Костюк працював над "Живою ватрою" чотири роки. Процес зйомок затягнувся через брак фінансування та непросту ситуацію в країні. Три роки знімальна група працювала за власні кошти на ентузіазмі. Лише вигравши конкурс у Держкіно, вдалося завершити стрічку за отримані кошти, розповів режисер.
 

Фільм розповідає про життя гуцульських вівчарів у Карпатах Причому, автор зосередився не на вишуканому колориті та оригінальній культурі, а на повсякденних проблемах людей. Документальна історія розповідає про три покоління пастухів. "У нас старший літній герой – 84 роки має, хлопчик маленький десь 11 років і середній це 39-річний герой. Таким чином ми показуємо традицію в цілісності, тобто через три покоління, що таке пастух, що таке чоловіча робота і, що таке мужність без війни. Це досить занедбано економічний край, тому що там люди живуть тільки з власних рук, ніякої індустрії звичайно там немає і один з таких способів виживати – це господарство, але зараз цей сир, який вони продають, коштує дуже дешево на локальному ринку, відповідно вони не виживають з цього" – каже Остап Костюк.

(фото depo.ua)

Хоч у всеукраїнському прокаті, фільм "Жива ватра" з'явиться лише 29-го вересня, у світі його вже встигли оцінити. Стрічка "взяла" престижні нагороди на різноманітних міжнародних кінофестивалях у США, Канаді, Білорусі та навіть у рідній Україні.

На цьогорічному кінофестивалі крім "Живої ватри", безкоштовно покажуть відомі фільми вітчизняних режисерів "Білий птах з чорною ознакою", "Зима у вогні" та "Український експеримент". Стартує кінофестиваль завтра, 8-го вересня.

Оригінал новини.

"Запорізька сінерама"-2016 готує інтерв'ю з режисером фільму "Жива ватра" Остапом Костюком. Слідкуйте за новинами!