Запрошуємо на допрем’єрний показ фільму “Жива ватра” (реж. О. Костюк) – 7 вересня

6 сентября 2016

Запоріжці першими побачать цю зворушливу документальну стрічку на широкому екрані і зустрінуться з її творцями. Українська кіноісторія “Жива ватра” отримала численні міжнародні нагороди. Прем'єра в Україні – 29 вересня.

 

7 вересня

11:00 (Мала зала) – прес-конференція за участі режисера і сценариста документального фільму "Жива ватра" Остапа Костюка і творчої групи.

12:00 (Велика зала) допрем'єрний показ документального фільму "Жива ватра" (Україна, 2013). «Жива ватра» — український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка. Фільм розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу. Це фільм про життя, про традицію, про конфлікт двох світів — сучасного і древнього, про природу гір, про долю людську, про любов, про родину, про місце під сонцем, про вогонь живий і про вівчарство — усе це в голові маленького хлопчика, котрий, може, стане пастухом — Іванка. 2015 — Спеціальний Приз журі (Special Jury Prize) Канадського міжнародного фестивалю документального кіно Hot Docs. 2015 — Спеціальний диплом журі Одеського міжнародного кінофестивалю. 2015 — Диплом міжнародного кінофестивалю «Лістапад[ru]» (Мінськ, Білорусь). 2016 — Нагорода за операторську роботу на Salem Film Fest (США).

ЗАПРОШУЄМО! Вхід на всі заходи – вільний.

ДИВІТЬСЯ: Програма та графік показів XVIII кінофестивалю “ЗАПОРІЗЬКА СІНЕРАМА”

Підготувала Олена Гулая