ЛЮДМИЛА ЗЕЛЕНЮК, директор кіноконцертного залу імені О. Довженка м. Запоріжжя: “Глядач “Запорізької сінерами”-2016 буде просто у захваті!”

6 сентября 2016

Допрем'єрний показ документального фільму "Жива ватра" (2013) і повна версія "Зима в огне" (2015), мистецькі проекти "Український експеримент" і нічне "Молоде кіно" за участі вітчизняних кінозірок Наталії Сумської, Сергія Тримбача, Остапа Костюка, Іллі Гладштейна, Ліни Кібанової, Едуарда Курганського, запорізьких митців, ретроспектива "Білий птах з чорною відзнакою" (1970) пам'яті видатних майстрів Юрія Іллєнка, Івана Миколайчука і Богдана Ступки, а також - зустрічі, прес-конференції, джаз-оркестр, майстер-класи, фуршет на катері і грошова нагорода молодим кінематографістам - такою буде цьогорічна "Запорізька синерама", яка запрошує до кінотеатру імені Олександра Довженка з 1 до 10 вересня 2016 року.

Наша "Запорізька сінерама" - це яскравий на півдні України і абсолютно соціальний проект, вхід на всі покази і заходи традиційно вільний, наш глядач цього року буде просто у захваті!", - розповіла у прес-центрі "Журналіст" директор кіноконцертного імені О. Довженка Людмила Зеленюк.

У вересні 2016 року місцевий кінофест "Запорізька сінерама" відзначить 18-річчя, в його рамках відбудеться VII Всеукраїнський кінофестиваль “Молоде кіно”. Останні два роки організатори Запорізька міська адміністрація, Департамент культури і туризму Запорізької міської ради і кіноконцертний зал ім. О. Довженка стрімко йдуть до своєї мети: привернути увагу до робіт молоді українських спеціалістів галузі кіновиробництва, сприяти спілкуванню та обміну досвідом між учасниками та членами журі та розвинути молодіжне кіновиробництво у Запорізькому краї. Також ці два роки "Запорізька сінерама" має підтримку від меценатів, які у 2016 році вперше дадуть гран прі 10 000 грн переможцям проекту "Молоде кіно".

"Сьогоднішній біль нашої України ми переживаємо разом із нашим народом. Також усі ці роки ми піднімаємо рівень діяльності нашого кінотеатру, головне, тому, що він носить ім'я великого українського режисера Олександра Довженка. 18 років тому тут, у кінотеатрі, була нічна дискотека і засилля американської кінопродукції, і у Запоріжжі ніколи не було ніякого фестивалю...

Читати далі...

Підготувала Олена Гулая